Arsenal utslått av europaligaen i straffedrama

Pedro Gonçalves scoret et drømmemål for Sporting Lisboa nesten fra midtstreken, og Arsenal forsvant ut av europaligaen i straffesparkkonkurranse.
Arsenal dominerte kampen etter at Martin Ødegaard ble byttet inn i første ekstraomgang og hadde fortjent et vinnermål etter det.
Det endte 1-1 i London og 3-3 sammenlagt. Siden bortemålsregelen er borte, måtte det avgjøres på straffespark. Ødegaard scoret på Arsenals første straffespark, men Gabriel Martinelli misset på det fjerde. Sporting scoret på alle sine fem og er videre.
Ødegaard så det meste av kampen fra benken. Kapteinen ble byttet inn først i det 100. minutt, og han satte umiddelbart fart i hjemmepublikum. På sedvanlig vis styrte han spillet og skapte sjanser.
I det 117. minutt la han et frispark på hodet til Gabriel, men Antonio Adán i Sporting-målet svarte med en kjemperedning. På hjørnesparket reddet Ousmane Dimoande på streken bak keeperen da Gabriel nikket igjen.
Manuel Ugarte rakk å bli utvist med to gule kort før dommeren blåste av kampen og det var klart for straffedrama. (NTB)