Årsbeste i verden for Ingebrigtsen – kom til kort i verdensrekordjakten

Les hele artikkelen

Jakob Ingebrigtsen løp inn til innendørs verdensrekord (3.30,60) i franske Lievin i fjor. I år var han tilbake og arrangøren hadde lagt opp til verdensrekordfart.
Han passerte et halvt sekund foran verdensrekordtiden sin fra i fjor etter 1000 meter, men på de siste 500 meterne hadde han ikke helt farten til å utfordre verdensrekorden.
– De første rundene er litt det samme som jeg har gjort på trening. Det kjennes bra ut og jeg flyter greit, men så kommer jeg til siste halvdel og de siste rundene. Da kjente jeg at jeg ikke har fått gjort det man har planlagt. Men til tross for det et godt løp og det var gøy å springe, sier Ingebrigtsen til NRK.
Til slutt kom han i mål til årsbeste i verden med tiden 3.32,38.
Løpet er Ingebrigtsens første etter at han har slitt med sykdom tidligere i vinter, noe som gjorde at han måtte avbryte høydetreningsleiren i Sierra Nevada.
– Det er ikke noe som sitter i kroppen, men det er det at man ikke er like gjennomtrent som man har vært fordi jeg har tapt så mye trening som jeg har. Men det visste jeg. Noen ganger må man tørre å stille til start når man ikke er 100 prosent, sier Ingebrigtsen.
Neste konkurranse for Ingebrigtsen blir nettopp innendørs-EM i Istanbul, som starter 2. mars.
Ferdinand Kvan Edman ble nummer 11, med tiden 3.39,66.