Arnekleiv satt ut av pall-beskjed: – Helt vilt

Les hele artikkelen

Juni Arnekleiv og Karoline Knotten leverte hvert sitt glimrende renn under sprinten i iskalde Östersund. Førstnevnte ble tatt ordentlig på senga av hvor bra det faktisk var.
– Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg har stått i skiftebua i kvarter, tjue minutter og prøvd å få igjen varmen. Jeg visste ikke engang at jeg lå an til topp tre. Jeg er skikkelig overrasket. Hvis det går inn så er det helt vilt, sier Arnekleiv til NRK.
Hun endte på 3. plass i Östersund. Det er karrierebeste i et individuelt renn.
Det var franske Lou Jeanmonnot som vant sprinten. Hun var feilfri på standplass og gikk glimrende i sporet, og seiret i det 16 minusgradene- ledelsen i de 16 svenske minusgradene.
Dermed ble Knotten og Arnekleiv henvist til henholdsvis 2. og 3. plass.
– Jeg føler meg bare bedre og bedre i løypa om dagen. Jeg koser meg og vi har god stemning innad i laget. Det er kjempegøy å drive med idrett, sier Karoline Knotten til NRK.
NRKs kommentatorer lot seg imponere stort av det de fikk se.
– Se på Knotten! Se på Knotten og hvordan hun går ute i løypen, utbrøt en ekstatisk Jann Post.
– Hun har disponert løpene mye bedre denne vinteren. Før han har sluknet litt på sisterunden. Nå er det motsatt. Hun går som en gud denne sisterunden, sa Torgeir Bjørn i det Knotten passerer på 6,3 km.
Ingrid Landmark Tandrevold fikk to bom på siste skyting og endte som nummer seks, like foran Marthe Kråkstad Johansen på 7. plass.
– Det var en veldig god norsk dag på jobben. Det var helt vilt, jeg har ikke opplevd maken, sier Tandrevold til NRK.