Advarer konkurrentene: – Ferien er over

Les hele artikkelen

Etter en hektisk høst i danske Esbjerg inn mot VM-sluttspillet innrømmer Nora Mørk at det var litt deilig å møte antatt dårligere motstand innledningsvis i mesterskapet.
– Ja, når alle snakker om jevne kamper fra start, så er det litt deilig, jeg skal innrømme det, sier Mørk til NRK.
Mørk ble hvilt mot både Grønland og Østerrike i gruppespillet og fikk sine første VM-minutter mot Sør-Korea. I onsdagens seier mot Angola markerte 32-åringen seg for sin første scoring i årets VM.
– For oss som spiller i Danmark, så spiller vi i den tøffeste ligaen og en tøff gruppe i Champions League. Det å få en dag fri mot Grønland var ikke feil, sier Mørk, før hun fortsetter:
– Akkurat der og da var det god timing etter å ha kommet fra en hektisk periode, men nå er ferien over.
Fredag venter Slovenia i andre kamp i hovedrunden.
– De har mange spillere som spiller i Champions League og de har ett toppnivå som virkelig er bra. Det vi ser på svakheten deres er at de ikke er så mange gode spillere og kan kanskje ikke rullere. Vi må presse de lengst mulig, og så har vi enda flere å bytte på, sier Mørk.
Samtidig som landslagssjef, Thorir Hergeirsson, ønsker at de etablerte norske stjernene utvikler relasjoner.
– Det er en dimensjon man ikke oppdager før man står i det og da kan man risikere at kjernen ikke føler seg klar når man kommer til kamper når det gjelder som mest. Relasjoner er ferskvare. Det er ikke noe som hentes når man møtes, det må slipes, sier landslagssjefen til NRK.