Absurd situasjon ødela nesten for Ruud – unngikk kjempesmell i OL

Les hele artikkelen

Casper Ruud var i store problemer etter at han tapte det første settet mot italieneren Andrea Vavassori.
Men etter at Ruud klarte å dra i land det andre settet viste han at det ikke var noen særlig tvil om hvor seieren skulle havne.
Ruud vant til slutt kampen 2–1 i sett. De tre settene endte med 4–6, 6–4 og 5–2, dermed er han videre til 3. runde i OL-turneringen i tennis.
Ruud var stor favoritt som verdens 9. beste rangerte spiller, mens Vavassori kun var på 206. plass. Italieneren er sett på som en meget habil parspiller.
– Han var frustrert og fikk aldri den rytmen han ville i starten, oppsummerte Max-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen etter kampen.
Mot slutten av det andre settet oppsto en absurd situasjon, som kunne vært med å avgjøre kampen til Ruuds disfavør.
Ruud holdt nemlig på å ta et avgjørende poeng, men så ble han stoppet av en ball som falt ut av lommen til Vavassori. Italieneren sa unnskyld, men valgte å ikke gi poenget til Ruud.
– Han reddes av en ball som faller ut av lommen. Det er griseflaks, utbrøt NRKs tenniskommentator Carl Andreas Wold og fulgte opp:
– Ruud spiller Vavassori ut av poenget, og når han skal slå den avgjørende ballen, så mister Vavassori ballen han har ut av lommen. Og da skal ballen spilles på nytt, sier Wold.
Spillet startet igjen, og Vavassori tok et nytt game.
Og det var ikke det eneste som skjedde i løpet av kampen.
For før det andre settet var i gang var Ruud meget misfornøyd med dommerens avgjørelse, eller mangel på en avgjørelse. Han gikk ut og snakket med dommeren, da han mente at Vavassori brukte for langt tid før han kom ut til andre sett.
Like etter buet også publikum på italieneren da han hadde slått bort to baller.
OL i Paris spilles på Ruuds favorittunderlag grus. Han har flere ganger prestert meget godt på samme stadion i Grand Slam turneringen Roland Garros.
Etter å ha fått kritikk for at drakten var for dansk, møtte han opp i en drakt med betraktelig mer blåfarge. Dermed var det aldri tvil om hvilket land Ruud representerte i mandagens OL-kamp.
3. runde fortsetter på onsdag, der møter han argentineren Francisco Cerundolo. Han er rangert på 26. plass på verdenrankingen.