Studere ikt selv?

Hei folkes!   For å gi litt bakgrunn om meg. Jeg har studert 1 år på informatikk og automasjon. Sluttet pga for tøff matte og jeg ble ikke nok inspirert til å følge det videre. Men to år gikk og jeg ble veldig interessert i nettsider. Leste html, css, og javascript på egenhånd og lærte … Les mer

Utdanning i elektrofag

Hei, jeg er en VG3 elektro elev som har fullført vg1, vg2 og ett år på vg3 elektro. Om et halvt år skal jeg ta fagprøven som gjør at jeg kan søke i bedrifter som hjelpearbeider. Jeg og klassen min følte oss skikkelig nedfor det første året pga av at vi ikke hadde fått læreplass. … Les mer

Matchende CV og søknad

En bekjent av meg, mener det kan være lurt at CV og søknad matcher stil/design-messig.    Hva tenker folk om det?    Jeg bruker nå en CV-mal jeg har fått anbefalt fra en i ett bemanningsbyrå og søknadene varierer jo selvsagt fra gang til gang.    Nå er jeg ikke ute er fancy jobber, så … Les mer

Droppe ut av vg3

Hei, når er det jo snart skolesnart.. Men.. jeg orker ikke å gå enda et år på skole. Jeg er ikke skolelei (På ingen måte, kommer til å ta alt som privatist, samt ha en butikkjobb på si). Er det bare å ikke møte opp første dagen? (Har kommet inn på vg3 påbygg) Eller må … Les mer

Referanse regler

Jeg lurer på om man har regler og forholde seg til når man blir såtte som referanse Var en som mente at man ikke kunne si noe negativt når man godtok å være referanse for en arbeidstaker om den arbeidstakeren.

Skiftleder – kreves mer etter arbeidstid

Jeg er per idag ansatt i firma som en produksjonsmedarbeider. Etter en produksjonsleder sluttet har jeg fått opplæring i mange av hans arbeidsoppgaver i forkant. Det vil si, kort fortalt:  – Påse at produksjon går så effektivt som mulig – Avtale med andre produksjonsmedarbeidere om overtid ved behov (nesten hver uke) – Påse at alt … Les mer

Hva er grensen på "skryt" på CV ?

Heisann.   Jeg er i full jobbsøkerprosess og ønsker å lage en god CV, jeg har sett på mange forskjellige sider de man får tips. En av de bedre mener jeg er Rene Brunsvik. https://cvnerden.no/slik-gj%C3%B8r-du-cven-f%C3%B8rsteklasses/   Hvor mye har jeg lov å skryte? Min samboer mener dette var litt drøyt, men er det virkelig det? … Les mer

Dataingeniør, valgfag og spesialiseringsemne

Hei alle sammen,  Dette semesteret skal jeg velge et valgfag og et spesialiseringsemne utifra denne planen. Jeg lurer på om noen har noe erfaringer eller anbefaling til noen av disse fagene?    Vurdere å ta spesialiseringsemne: Funksjonell programmering   og valgfaget: Utvalgte temaer IKT   Takker for alle tilbakemeldinger