Yrkesskifte fra lærer til IT…Hjelp!

Har jobbet i 6 år som lærer, men ser på dette som mitt siste år. Nå skal jeg inn i et nytt yrke og ser på IT som en sterk kandidat. Hvorfor? Jo, jeg har hatt interesse for feltet siden barndom, det er masse jobber og det er likt/høyere lønnet enn min nåværende jobb.

Mens jeg søker rundt på nett kommer jeg over bootcamps, fagskoler/privatskoler som noroff og kjipe krav fra UIS om r1&2+fysikk 1 for å studere datateknologi. Hva trengs egentlig for å skaffe seg en jobb innen IT?

Fra bekjente innen feltet får jeg anbefalinger om alt fra salg (salesforce + apex) til utvikling (python, java etc).

Bootcamps går fra å være frels (reklamene) til døden (meninger i forumer). Jeg er helt villig til å ta en ny bachelor om nødvendig, men der ligger nøkkelordet…er det nødvendig???.. Fra hva jeg ser så lider mange av bachelorene av at de fylles med unødvendige fag (grunnleggende kjemi på UIS ??) for å få til 180 studiepoeng. Jeg er også i situasjonen der jeg har barn og samboer, så å flytte til Oslo (bor i stvg) for studier er ikke nødvendigvis enkelt.

Gjennom de siste årene har jeg ledet digitalisering team på 2 forskjellige skoler der jeg har laget undervisningsopplegg for programmering, 3D Modellering og bruk av spill i undervisning, samt lært opp kollegaer. Jeg har også studert IT for læreryrket samtidig (30sp). Totalt har jeg nok overtalt skolene til å bruke nær 300k på utstyr (Har vell også erfaring som selger fra før, hehe). 

Så..hva trengs egentlig for en start inne IT yrket?

Les hele artikkelen