Wiklund satt ut på startstreken før VM-sølvet: – De hadde ikke gitt beskjed

Les hele artikkelen

Ragne Wiklund leverte en sterk 1500-meter i VM i nederlandske Heerenveen, men det holdt ikke til å ta sitt andre gull i mesterskapet. Nederlandske Antoinette de Jong tok gullet med tiden 1.53,54.
Den norske 22-åringen sikret likevel sølvet, 76 hundredeler bak nederlenderen. Det er hennes andre medalje i mesterskapet, etter gullet på 3000 meter.
Wiklund hadde likevel ikke den letteste veien til medalje. Den norske løperen måtte nemlig gå alene i sitt «par», fordi kinesiske Qishi Li hadde trukket seg før konkurransen.
– Skal jeg være ærlig så ble jeg litt satt ut på start da jeg fant ut at jeg måtte gå alene, for de hadde ikke gitt beskjed om det på forhånd, sier Wiklund til Viaplay.
– Hvordan var det å gå alene?
– Det var litt merkelig. Jeg fikk de to første rundene veldig bra og så leste jeg feil på rundeanviseren, så jeg trodde jeg gikk enda bedre. Men så kjente jeg det godt på slutten og da skulle jeg gjerne hatt en makker som jeg kunne kjempet med og fått rygg underveis. Det var langt opp til gullet forsåvidt, men det hadde nok hjulpet på, det hadde det.
Japanske Miho Takagi tok bronsen, 85 hundredeler bak de Jong.