Wiklund ble historisk – vant langdistansecupen sammenlagt

Les hele artikkelen

Ragne Wiklund tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun vant 3000-meteren i Stavanger før jul. Da var hun den første norske kvinnen som vant en verdenscupdistanse siden 2000. Siden har hun fortsatt å levere topprestasjoner på langdistansene, med en tredjeplass i Heerenveen og en seier og en andreplass i Calgary før jul.
I den femte verdenscuprunden, i polske Tomaszów Mazowiecki hadde hun dermed muligheten til å sikre seg sammenlagtseieren i langdistansecupen, ettersom Irene Schouten ikke stilte til start.
Fredag vant Wiklund 3000-meteren foran Martina Sáblíkova og vant med det også langdistansecupen sammenlagt.
Wiklund vant med tiden 4.05,96, åtte hundredeler foran Sáblíkova.
Hun har nå 72 poeng ned til Schouten i verdenscupen og med 60 poeng til vinneren i hver verdenscuprunde er det dermed klart at Wiklund ikke kan bli tatt igjen i den siste verdenscuprunden neste helg.
– Det er helt rått. Jeg er veldig glad for å vise at jeg har vært i toppen hver helg. Det er veldig godt å ha sikret den allerede, sier Wiklund til NRK.
Det er første gang en norsk kvinne vinner en distansecup sammenlagt i verdenscupen i hurtigløp på skøyter. Verdenscupen ble startet i 1985/86-sesongen.
Forrige norske herre som vant en distansecup individuelt i verdenscupen var Håvard Holmefjord Lorentzen, som vant 500 meter-cupen i 2017/18.