Vipers vant 32-29 mot Byåsen – møter Sola i NM-finalen i håndball

Vipers Kristiansand gikk seirende ut av sin semifinale mot Byåsen i NM. Dermed er de klare for sin sjette strake NM-finale og møter Sola.
Byåsen kom godt i gang og innehadde en tomålsledelse på et tidspunkt i førsteomgangen. Kristiansand-laget vendte om til ledelse til pause og gikk i garderoben med 16-14.
Vipers økte forspranget etter hvilen og dro seieren i land til slutt. Dermed tok Kristiansand-laget seg til sin sjette strake NM-finale.
De fem foregående sesongene har Vipers vunnet både ligaen og cupen hvert år. Denne gangen skal de bryne seg på Sola i finalen. Den spilles på søndag.
I møte med Storhamar i den andre semifinalen sto det 15-13 i favør Sola til pause. Lagene var likt 26-26 med få minutter igjen av kampen, men Sola var sterkest i slutten.
Sola-duoen Live Rushfeldt Deila og Guro Berland Husebø og Storhamar-spiller Guro Nestaker ble kampens toppscorere med seks fulltreffere hver.
I Eliteserien ligger Sola som nummer tre på tabellen. På plassen foran ligger dagens motstander Storhamar med fire poeng, mens Vipers troner øverst.
Lørdag spilles semifinalene for herrer. Der møter ØIF Arendal Elverum, mens Kristiansand skal bryne seg på Kolstad.