Vingegaard vant for hardt skadet lagkamerat: – Ønsket å vinne for bestevennen min

Jumbo-Visma-dominansen fortsetter i årets Vuelta a España. Med fire kilometer igjen av tirsdagens etappe, den 16. av 21 etappe i årets Vuelta, angrep han i stigningen opp til Bejes.
Bak i feltet tittet de andre sammenlagtkanonene i stor grad på hverandre og Vingegaard fikk raskt et forsprang på rundt ett minutt.
Vingegaard krysset målstreken i ensom majestet, men uten å feire seieren. Tidligere tirsdag ble det kjent at lagkameraten Nathan Van Hooydonck hadde vært i en bilulykke, hvor belgieren fikk et illebefinnende. Van Hooydonck ble ifølge belgiske medier gjenopplivet på stedet, før han ble sendt til sykehus.
– Vi fikk noen forferdelige nyheter i dag tidlig. Jeg ønsket å vinne for bestevennen min i dag. Heldigvis er det nå gode nyheter rundt hans tilstand. Det er en stor lettelse for meg og for laget, sier Vingegaard til arrangøren.
Van Hooydonck var en av hjelperytterne til Vingegaard i sommerens Tour de France, som endte med seier til Vingegaard.
Jumbo-Vismas Attila Valter sier til Eurosport at de fikk beskjed over lagradioen at Van Hooydonck er våken og «ganske okey».
Laget selv bekrefter tirsdag kveld at Van Hooydonck er våken og at tilstanden hans ikke er kritisk.
Finn Fisher-Black ble nummer to på etappen, 43 sekunder bak Vingegaard. Først av de andre sammenlagtkanonene var Juan Ayuso, som kom inn til femteplass ett minutt og ett sekund bak Vingegaard.
I samme gruppe satt også Primoz Roglic, mens sammenlagtleder Sepp Kuss kom inn ytterligere fire sekunder bak.
De tre Jumbo-Visma-rytterne er stadig på de tre øverste plassene i sammendraget, men nå er Kuss bare 29 sekunder foran Vingegaard. Roglic er ett minutt og 33 sekunder bak Kuss.
Rittet avsluttes søndag.

Les hele artikkelen