Vikings Europa-suksess fortsetter – brennhet Tripic sørget for festkveld i Stavanger

Les hele artikkelen

Et Viking i fyr og flamme feide Sligo Rovers av banen og vant 5-1 hjemme i første kamp i 3. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball torsdag kveld.
Europacupfeberen i Stavanger fortsetter i uforminsket styrke, og en Zlatko Tripic i praktslag ga Viking et strålende utgangspunkt før returkampen i Irland neste uke.
Siddisene fikk en drømmestart på torsdagens oppgjør da kaptein Tripic enkelt satte inn 1-0 på retur etter en avslutning fra Kevin Kabran. Minutter senere rullet vertene opp et vakkert angrep som til slutt ble rundet av med en suser fra Samúel Fridjónsson etter en flott målgivende pasning fra Tripic.
Etter pause la helten fra 2. kvalifiseringsrunde, Mai Traore, på til 3-0 for rogalendingene etter nydelig angrepsspill. Også denne gangen var Tripic nest siste Viking-spiller på ballen.
Kampens kanskje beste angrep ble servert etter en time. En sylfrekk pasning fra Fridjónsson fant Niklas Sandberg ute til høyre i banen. 27-åringen forserte innover i banen før han på vakkert vis bøyde inn hjemmelagets fjerde.
Fem minutter før full tid hamret 17 år gamle Edvin Austbø inn 5-0 til Viking, og ga dermed hjemmepublikummet mer å juble for. Drømmekvelden fikk seg imidlertid et skudd for baugen da bortelaget reduserte til 5-1 med et straffespark like før slutt.
Returoppgjøret mellom Viking og Sligo Rovers i den 3. kvalifiseringsrunden til conferenceligaen spilles i den irske byen Sligo om én uke. (NTB)