Vikersund får to verdenscuprenn i skiflyging for kvinner

Det blir to verdenscuprenn i hopp for kvinner i skiflygingsbakken i Vikersund neste sesong. Lillehammer er tilbake i kalenderen for menn.
Det er klart etter at hoppsportens verdenscupkomité i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i kroatiske Dubrovnik fredag.
Der ble det besluttet at Raw Air-turneringen for kvinner kommende sesong skal avsluttes med to renn i Vikersund med verdenscupstatus. Dermed kan en ny seier innkasseres i kampen for likestilling i hoppmiljøet.
FIS-styret skal gi sin endelige godkjennelse på et møte i Zürich 24. mai.
Verdenscupkomiteens innstilling er i tråd med det første utkastet til terminliste for 2023/24-sesongen som har ligget på bordet den siste tiden.
Nylig ble det også kjent at tyske Oberstdorf skulle søke om å få arrangere et kvinnerenn i skiflyging kommende sesong. Renn i mammutbakken i Tyskland blir det imidlertid ikke for Maren Lundby og konkurrentene.
I stedet er det klart at Lundby får selskap av verdens beste herrehoppere når verdenscupsesongen for kvinner skal innledes på Lillehammer første helgen i desember. Dermed blir det renn for begge kjønn i OL-anlegget de dagene. (NTB)

Les hele artikkelen