Valnes seiret under krevende forhold: – På grensen til parodi

Les hele artikkelen

Valnes lå på en syvendeplass, 1.47 minutter bak ledende Harald Østberg Amundsen før lørdagens fellesstart, men er nå helt oppe i kampen om en pallplass etter dagens seier.
– Det var fryktelig artig å komme i god posisjon. Det var et merkelig løp og merkelig spurt. Det var artig, sier Valnes til Viaplay.
William Poromaa tok andreplassen, med sveitsiske Cyril Fähndrich på en tredjeplass. Det er sveitserens første pallplass i verdenscupen.
Det var først opp mot bonussekundene på 8,5 kilometer at det ble satt ordentlig fart i feltet. Valnes vant spurten om bonussekundene foran svenske Jens Burman og Østberg Amundsen.
Det skulle vise seg å bli en svært kaotisk etappe i Val di Fiemme. Alle de norske herrene gikk på rubb-ski, som vil si at skiene ikke er smurt. Dagens etappe var nemlig preget av kraftig snøvær, og svært trått føre.
– Det er på grensen til en parodi, presiserte Jann Post tidlig.
Til sammenligning brukte de rundt 38 minutter på samme løypen i fjor. I dag var løperne bare kommet halvveis etter 26 minutter – med andre ord: det gikk det ikke unna.
– Det er synd dette løpet ble som det det ble. Jeg hadde gledet meg til dette. Håper det er morsommere å se på enn å gå, for det er kjedelig med en halvseig tur hvor vi venter på spurten, sa Martin Løwstrøm Nyenget til Viaplay etter etappen.
Det dårlige føret gjorde det svært vanskelig å rykke fra, som resulterte i et samlet felt fra start til slutt. Det skilte bare 25 sekunder fra førsteplass til 46.-plass.