Vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

Les hele artikkelen

Før søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som Haugesund på kvalikplass.
Dermed var det en svært viktig kamp i Sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor Vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden.
Den nyinnkjøpte spissen Andrej Ilic har vært en stor suksess i Vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet Vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen.
Ti minutter ut i den andre omgangen økte Vålerenga ledelsen etter et straffespark fra Stefan Strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. Spenning ble det likevel etter at Sandefjord reduserte med Danilo Al-Saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke.
Dermed var det Vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av Eliteserien. Vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med Sandefjord to plasser bak.
– Uansett om det er Sandefjord vi møter, så er det ekstremt viktig (å ta tre poeng). At det er et lag som ligger rundt oss på tabellen, det gjør ingenting. Vi må nok ha ti poeng til, så det er bare å jobbe på, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.