Vålerenga herjet med rivalen, men VIF-spiss etterlyser VAR i Toppserien

Vålerenga-lokomotivet dundrer videre med uforminsket styrke. Onsdag kveld var det rivalen LSK Kvinner som fikk unngjelde.
Hovedstadsklubben tok sin sjette seier for sesongen da de slo LSK Kvinner 4–1. De kongeblå har scoret minst tre mål i hver eneste kamp denne sesongen og står med 27 scorede mål etter bare syv serierunder. De troner fortsatt øverst i Toppserien med tre poeng ned til tabelltoer Rosenborg.
Karina Sævik sendte Vålerenga i føringen etter bare fem minutters spill, og Olaug Tvedten doblet ledelsen i det 33. minuttet. Sævik var igjen frempå og ordnet 3–0 etter pause, før Stine Brekken ordnet 4–0.
På overtid satte Amanda Haahr inn det som ble et trøstemål for LSK, som tapte 1–4.
Målscorer Karina Sævik reagerte sterkt på noen dommeravgjørelser.
– Jeg fikk sjokk da jeg hørte det var blitt dømt hands mot meg etter jeg hadde blitt takla, så innføring av VAR i toppserien er bare å få på, sa spissen til NRK etter kamp.
– Det er to ganske klare situasjoner, og når de ikke klarer å se det … VAR skal vel være et hjelpemiddel, og det er jo en grunn til at de har innført det i Eliteserien. Så jeg håper de får økonomi til å innføre det i Toppserien også, sier Sævik.
LSK Kvinner blir værende på 3. plass etter tapet, men er allerede syv poeng bak Vålerenga.
Onsdagens øvrige kamper i Toppserien, mellom Lyn-Åsane og Røa-Stabæk, endte begge 1–1.

Les hele artikkelen