Vålerenga ett skritt nærmere Mesterligaen

Les hele artikkelen

Vålerenga fikk en strålende start på kvalifiseringen til Mesterligaen. Kvalifiseringen består av to runder, hvor det i første runde er fire lag som møtes til en mini-turnering.
Vålerenga er vertskap én av disse turneringene, hvor det er to semifinaler og deretter en kamp om tredjeplassen og en finale, hvor vinneren går videre til runde to.
I semifinalen på hjemmebane mot Minsk tok Vålerenga ledelsen med Mimmi Löfwenius allerede i kampens niende minutt. Minsk utlignet på straffe fem minutter før pause, men bare tre minutter senere svarte Vålerenga og Karina Sævik.
Oslo-laget hadde dermed en 2-1-ledelse til pause og det ble til 3-1 i den andre omgangen, etter en scoring fra Ylinn Tennebø.
– Det var litt mer spennende enn jeg tror de selv hadde håpet på, men de gjorde jobben og det ble ganske komfortabelt, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.
I finalen i runde én skal Vålerenga spille mot Celtic. Også den kampen spilles i Oslo, en kamp som starter lørdag klokken 20.00.
Vinner Vålerenga der, går de videre til runde to. Der er det et oppgjør over to kamper (hjemme og borte) som i så fall venter. Runde to spilles i midten av oktober og der kan det bli et møte med europeiske topplag. Potensielt kan Vålerenga blant annet bli trukket mot lag som Arsenal eller Wolfsburg.
Også Brann er videre til finalen i deres miniturnering i runde én av Mesterliga-kvalifiseringen. De møter belgiske Anderlecht i finalen, som spilles i polske Katowice.