Uefa satte omsetningsrekord – gikk likevel i minus

Les hele artikkelen

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bikket 46 milliarder kroner i inntekter i 2021/22-sesongen. Summen har aldri før vært høyere.
Uefas økonomiske tilstand ble lagt fram på onsdagens kongress i Lisboa. Der kom det fram at forbundet for første gang hadde en omsetning på 4 milliarder euro eller mer sist sesong.
Nesten 89 prosent av inntektene kom fra Uefas klubbturneringer (41 milliarder kroner), og Champions League var den klart største pengemaskinen.
Kvinnenes mesterliga gjorde et kvantesprang fra 16 millioner til 173 millioner kroner i 2021/22-sesongen. Det skyldtes en ny turneringsmodell og bedre TV-avtaler.
Tross omsetningsrekord noterte Uefa likevel et nettotap på 76 millioner euro, som tilsvarer 867 millioner kroner. På kongressen ble det forklart at underskuddet er «i tråd med den langsiktige planen».
Uefa delte i fjor ut 3,4 milliarder kroner i såkalte solidaritetsutbetalinger, mens det gikk med hele 37,2 milliarder til ordinære utbetalinger. Klubbfotballen på herresiden fikk mest av disse pengene. (NTB)