Uefa får kritikk etter mesterligakaos – Liverpool reagerer på rapportlekkasje

Les hele artikkelen

Uefa bærer hovedansvaret for kaoset som oppsto under fjorårets mesterligafinale i fotball, viser en lekket rapport. Liverpool er svært kritiske til lekkasjen.
En rekke britiske medier, blant dem The Guardian, omtaler innholdet i rapporten Det europeiske fotballforbundet (Uefa) selv har bestilt i kjølvannet av de kaotiske scenene som oppsto under storkampen mellom Liverpool og Real Madrid på Stade de France i mai i fjor.
Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi brukte tåregass og pepperspray utenfor arenaen. Det førte til panikk.
Nå foreligger konklusjonene på undersøkelsene Uefa selv har gjort i saken. Innholdet i rapporten lekket ut i mediene mandag. Det fikk blant andre Liverpool til å reagere skarpt. Klubben hevder den ikke kjente til konklusjonene.
«Det er enormt skuffende at en rapport av slik betydning, så viktig for fotballsupporteres liv og fremtidige sikkerhet, skal lekkes ut og publiseres på denne måten», skriver klubben mandag