Tyskland slo ut USA – klare for VM-finale i basketball

Tyskland tok seg til sin første VM-finale i basketball for menn ved å slå USA 113-111 i en jevn og spennende semifinale. I finalen venter Serbia.
Andreas Obst fra Bayern München var kampens store spiller og scoret 24 poeng. Tyskland går til søndagens finale ubeseiret i turneringen, som er gjennomført med kamper i Japan, Indonesia og Filippinene. Sluttrundene avvikles i Pasay nær Filippinenes hovedstad Manila.
Tyskland har tatt seg til finale selv om lagets nye stjerne Dennis Schröder fra NBA-laget Toronto Raptors har vært langt fra sitt beste etter å ha kranglet med landslagssjef Gordon Herbert tidligere i turneringen.
Franz Wagner fra Orlando Magic og Daniel Theis fra Indiana Pacers leverte derimot varene.
USA har fem VM-gull på merittlista, men stilte som vanlig et lag uten sine største navn i en VM-turnering. Det må OL til for å lokke de største amerikanske stjernene.
Serbia stiller uten NBA-superstjernen Nikola Jokic, men har likevel tatt seg til finale. I semifinalen ble Canada slått 95-86, og dermed er det klart at tittelen forblir på europeiske hender. Spania var tittelforsvarer, men forsvant ut i mellomrunden. (NTB)

Les hele artikkelen