TV-krise for mesterligahåndballen i Norge – rettighetene fortsatt ikke solgt

Les hele artikkelen

Norske TV-seere kan gå glipp av tittelforsvarer Vipers Kristiansand og Kolstad i håndballens mesterliga framover. Ingen selskaper har hittil kjøpt rettighetene.
Med bare noen uker til avkast i Champions League, har ikke Det europeiske håndballforbundet (EHF) fått napp på rettighetene i Norge.
Tidligere i sommer la EHF ut en pressemelding om den dramatiske TV-/strømmesituasjonen på det norske og nordiske markedet.
EHFs informasjonssjef Thomas Schöneich bekrefter overfor NTB tirsdag at situasjonen ikke er mye endret på en snau måned.
EHF vurderer å lansere en helt ny strømmeløsning med betaling. Slik skal kamper og annet innhold for lag i Champions League og andre europacuper komme ut til håndballfans.
Viaplay (sitter på rettigheter for europamesterskap senior ut 2026) sin avtale om å sende europeisk klubbhåndball løp ut i juni. Selskapet har store økonomiske utfordringer for tiden, og mediekjennere er klare på at Viaplay må kvitte seg med sportsrettigheter framover.
TV 2 var håndballkanalen i mange, mange år, men mistet sin posisjon etter at håndballrettighetene økte dramatisk i pris for noen år siden.
TV 2 meldte nylig at selskapet må spare 400 millioner kroner neste år.
Vipers åpner CL-sesongen borte 9. september i Danmark mot Ikast. Kolstad spiller sin første kamp i mesterligaen 13. september mot Pelister i Nord-Makedonia.
(NTB)