Tung avslutning for Hovland – Fox vant overraskende

Viktor Hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske PGA-mesterskapet. Nordmannen endte på femteplass.
Hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. Så ble det trøblete for 25-åringen fra Oslo.
Han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. På neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet.
Nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). De neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i Sør-England.
Nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. På 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. På 18. og siste hull spilte Hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie.
Newzealenderen Ryan Fox spilte meget solid og tok en noe overraskende seier i turneringen, 18 slag under par. Han plasserte seg ett slag foran den engelske duoen Tyrrell Hatton og Aaron Rai.
(NTB)

Les hele artikkelen