Trussel mot Messi og skudd mot svigerfamiliens butikk

Les hele artikkelen

14 skudd skal ha blitt avfyrt ved inngangen til matbutikken Unico i Lionel Messis hjemby Rosario tidlig torsdag. Det melder flere utenlandske medier, blant annet ESPN.
Butikken skal være eid av foreldrene til Antonela Roccuzzo, som er Messis kone. Men angrepet på svigerforeldrenes butikk så ut til å være rettet mot PSG-spissen som nylig vant Fifas pris for beste mannlige spiller i 2022.
«Lionel Messi, vi venter på deg. Javkin er en langer. Han kommer ikke til å passe på deg», var budskapet fra de som raserte familiebutikken i Argentina.
Meldingen refererer til Pablo Javkin som er ordfører i byen. Etter hendelsen har han uttalt at byen har behov for mer politi da kriminaliteten øker.
Myndighetene i Santa Fe provinsen, hvor Rosario er største by, har beskrevet episoden som «terrorisme fra en mafiagruppe» som vil skremme lokalbefolkningen.
Ingen personer skal ha kommet til skade i skyteepisoden. Skuddene skal ha kommet fra to individer på en motorsykkel. Bildet under viser skader fra to av skuddene.
Hverken Messi eller hans kone har kommentert hendelsen.
Det er ikke første gang Messis familie har blitt truet i Rosario. I 2011 ble hjemmet til broren, Matias Messi, beskutt uten at noen kom til skade.