Triatlon: Yee til topps i Blummenfelts fravær

Britiske Alex Yee vant sesongåpningen i triatlon i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. De norske var langt unna uten Kristian Blummenfelt på start.
Yee hadde den sterkeste avslutningen og vant foran portugiseren Vasco Vilaca og Manoel Messias fra Brasil med henholdsvis 6 og 13 sekunder.
Vetle Bergsvik Thorn ble nummer 32, mens Gustav Iden endte på 52.-plass.
Den store favoritten Kristian Blummenfelt var ikke med på konkurransen i Abu Dhabi. OL-mesteren måtte stå over på grunn av sykdom.
I kvinneklassen var det Beth Potter fra Storbritannia som kapret seieren. Briten løp i mål på litt under en time. Solveig Løvseth var den eneste norske kvinnen som deltok fredag. Hun endte på 28.-plass, ett minutt og 40 sekunder bak Potter.
Fredagens konkurranse var en sprint og besto av 750 meter med svømming, 20 kilometer med sykling og fem kilometer med løping. Konkurransen ble sentrert rundt Formel 1-banen Yaz Marina Circut. Syklingen foregikk på racerbanen.
Konkurransene i VM-serien gir brorparten av kvalifiseringspoengene for OL-deltakelse.