Tre strake for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo tok en suveren seier i tirsdagens klassiske 10-kilometer i Oberstdorf. Han har dermed vunnet de tre første etappene i Tour de Ski, og er oppe i totalt 14 etappeseirer i touren. Med det tangerte han Therese Johaug og Justyna Kowalczyk på antall enkeltseirer. De tre deler rekorden.
– Jeg åpnet nok ganske kontrollert, og så prøvde jeg å trykke til med på andre- og tredjerunden, og følte at det var da jeg begynte å spise sekunder, og det er på sisterunden jeg klarer å ta mest, så jeg føler jeg klarer å disponere løpet godt, sier Klæbo til NRK.
Like godt klarte ikke Calle Halfvarsson å disponere løpet. Svensken åpnet knallsterkt og ledet i første del av løpet, men fikk det tungt mot slutten og måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.
– Jeg har ikke lært meg å gå 10 kilometer ennå, dessverre. Det føltes som jeg åpnet kontrollert, men da jeg fikk høre at jeg ledet med åtte sekunder etter en runde, begynte det å slå meg at «oi, da får vi se hvor lenge det holder», erkjenner svensken overfor NRK.
Simen Hegstad Krüger ble nummer to, 12,4 sekunder bak den suverene Tour de Ski-lederen, mens Didrik Tønseth sørget for en helnorsk seierspall.
– Det er veldig godt å få til et såpass godt løp i klassisk i lavlandet. Det er en stund siden sist, så det betyr mye å klare å gå inn på pallen, for klassisk er noe jeg har jobbet hardt med, og det er frustrerende å ikke få det til like bra som skøytinga, sier Krüger til NRK.
Verdenscupleder Pål Golberg fikk det i likhet med svensken tungt mot slutten, og ble nummer fem. Sammenlagt leder Klæbo Tour de Ski 37 sekunder foran Golberg, 40 foran Krüger og 57 foran Tønseth.

Les hele artikkelen