Tre norske pallplasser i verdenscupen i roing

Les hele artikkelen

De norske roerne imponerte stort under sesongåpningen i verdenscupen i italienske Varese søndag.
I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.
Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.
Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.
Lars Benske og Ask Jarl Tjøm leverte også en kjempeprestasjon da de rodde inn til 3.-plass i A-finalen i lettvekt dobbeltsculler. Den norske duoen lå lenge sist, men vartet opp med en ellevill avslutning og klokket inn på 6.13,87.
Inger Seim Kavlie kunne også si seg godt fornøyd da også hun ble nummer tre i A-finalen i singlesculler. Hun klokket inn på 7.27,82, 8,51 sekunder bak den nederlandske vinneren.
Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.
Lørdag rodde også Maia Lund inn til 2.-plass i sin A-finale i lettvekt singlesculler. (NTB/NRK)