Tour de France: Lafay rystet feltet og vant

Les hele artikkelen

Victor Lafay (Cofidis) lurte alle rett før oppløpet og vant den 2. etappen av sykkelrittet Tour de France.
Det så ut til å gå mot spurt, men Lafay leverte et monsterrykk like før mål og snøt storfavoritt Wout van Aert for seieren.
Lafay jublet hemningsløst, mens van Aert hamret hånden i styret. Fremme ved lagbussen lot han sykkelen falle i bakken, før det like etter at han gikk om bord på bussen kom et høylytt rop.
– I dag tror jeg Van Aert er veldig irritert over at en stor seierssjanse glapp, sier NRKs sykkelekspert Sondre Sørtveit.
Van Aert forlot San Sebastían uten å gjøre noen intervjuer, men sportsdirektør Frans Maassen sa etter etappen til NOS at lagets sammenlagthåp, Jonas Vingegaard kunne bistått lagkameraten i større grad. Dansken tok ingen føringer i jobben med å holde den første gruppen samlet på de siste kilometerne.
– Jeg tror egentlig ikke at han føler på misnøye over at Vingegaard ikke bidro mer, sier Sørtveit.
I Belgia har Vingegaards kjøring blitt møtt med kritikk, men dansken selv sier til dansk TV 2 at han bidro til å hjelpe van Aert ved å ikke samarbeide med Tadej Pogacar over etappens siste stigning.
Søndagens tøffe avslutning gjorde at nesten bare sammenlagtrytterne satt igjen da det hele ble avgjort. Tobias Halland Johannessen (Uno-X) hang lenge med, men måtte slippe teten like før siste bakketopp.
– Det var akkurat så jeg ikke klarte det. Jeg kjørte absolutt alt jeg hadde, så jeg angrer ikke på noe. Jeg manglet bare den siste lille biten, sier Johannessen til norsk presse etter etappen.
Edvald Boasson-Hagen satt lenge i brudd, men slapp teten mot slutten og endte langt bak.
Adam Yates (UAE) beholder den gule ledertrøya.