Tok ut 15 VM-stjerner tross boikott

Spanias ferske landslagssjef Montserrat «Montse» Tomé tok mandag ut 15 spillere som etter VM sa nei til landslagsspill. Jennifer Hermoso ble utelatt. Det skriver Marca.
Nasjonsligakampen mot Sverige spilles allerede førstkommende fredag, mens Sveits venter i samme turnering i neste uke.
– Jeg har snakket med dem. Jeg kan ikke avsløre hva vi har diskutert, sa Tomé på pressekonferansen.
Hun svarte samtidig noe ullent på om alle kom til å møte opp. Jennifer Hermoso er ikke med i troppen. Tomé begrunnet det med at hun skal beskyttes.
– Vi er med Jenni i alt, og alle spillerne støtter henne. Vi tror den beste måten å beskytte henne på er å ikke ta henne ut, sa Tomé.
Uttaket til kampene lot lenge vente på seg som følge av oppstyr i Det spanske fotballforbundet (RFEF). Kaoset brøt ut etter at Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen mot hennes vilje under gullseremonien i VM.
De spanske fotballkvinnene boikottet landslaget i etterkant og krevde både Rubiales og landslagstrener Jorge Vildas avgang. I tillegg ba de om mer rettferdige forhold og respekt for kvinnelige spillere.
Rubiales valgte til slutt å trekke seg, mens Vilda fikk sparken grunnet uenigheter med store deler av spillertroppen.
Tidligere mandag publiserte RFEF en uttalelse der de ber om at spillerne revurderer boikotten. Samtidig garanterer de et godt miljø i forbundet. (NTB)

Les hele artikkelen