Tiller viste Tour de France-form: Vant éndagsritt i Belgia

Les hele artikkelen

Rasmus Fossum Tiller tok sin første proffseier utenfor Norge da han vant Dwars door het Hageland i 2021.
Den regjerende norske mesteren tok en ny seier i samme ritt lørdag, noe som gjør at han dermed står med fire proffseirer i karrieren: To NM-gull og to seirer i det belgiske éndagsrittet.
Ut på den siste av de lokale rundene, med 23 kilometer igjen, var det en gruppe på ni ryttere som skilte seg ut. Der satt både Tiller og Søren Wærenskjold for Uno-X, men dessverre for det norske laget punkterte Wærenskjold ut av tetgruppa noen kilometer senere. Også den store forhåndsfavoritten i rittet, Mathieu van der Poel, punkterte på starten av den siste runden.
– Jeg hadde gode bein og følte meg ganske bra under rittet. Laget gjorde en veldig god jobb og jeg følte meg ganske trygg da jeg kom med i den gruppen, sier Tiller i et intervju vist på Discovery+.
– Det var litt trist at Mathieu punkterte, for når han ikke er der, så blir det enklere. Vi var litt heldige da han punkterte, men jeg er veldig glad, sier nordmannen.
I den nest siste bakken, fem kilometer før mål, kom Tiller seg av gårde sammen med Florian Vermeersch og Stan Van Tricht. De tre kom også sammen inn i målbakken opp mot citadellet i Diest.
Der var Tiller den sterkeste og vant foran Van Tricht og Vermeersch.
Tiller er ansett til å være soleklar på laget til Uno-X til sommerens Tour de France, hvor Uno-X deltar for første gang.
Wærenskjold kom seg opp igjen til gruppe to etter punkteringen og var raskest av dem i siste bakke. Til slutt ble han nummer syv, mens Erik Nordsæter Resell ble nummer tolv. Alexander Kristoff endte på en 19. plass, i det som ble et strålende ritt for Uno-X.