Tidligere skitopp langer ut mot FIS-sjefen: – Overvurderer seg selv

Les hele artikkelen

Den tidligere Þsterrikske skipresidenten Peter Schröcksnadel rister pÄ hodet over den svensk-britiske FIS-presidenten Johan Eliasch.
Etter to knappe Ă„r i sjefsstolen hagler det med kritikk mot Eliasch.
– Jeg stemte pĂ„ Eliasch den gang fordi jeg trodde at han som en suksessrik grĂŒnder ville bringe nye, lĂžnnsomme ideer til skisporten. Men nĂ„ mĂ„ jeg dessverre slĂ„ fast at han absolutt ikke har noen peiling pĂ„ denne bransjen, sier Schröcksnadel til Blick.
Tyroleren sier at han fÞler seg lurt, spesielt pÄ grunn av de to verdenscuprennene i alpint sist helg i Palisades Tahoe i USA:
– Eliasch overvurderer seg selv, men ogsĂ„ skisporten fullstendig. Interessen for alpint er svĂŠrt begrenset. Amerikansk fotball, baseball og basketball er urĂžrlig i USA, og ikke engang fotball har klart Ă„ etablert seg skikkelig der. Det er likt i Asia. Derfor bĂžr vi fĂžrst og fremst fokusere pĂ„ markedet der ski er stĂžrst, og det er i Europa.
Under VM i februar sendte 143 alpinister et brev til Eliasch med tittelen «Idretten vÄr er truet», hvor de hevdet at idrettens nÄvÊrende bÊrekraftsinnsats er «utilstrekkelig».
Schröcksnadel var skipresident i Østerrike mellom 1990 og 2021. Han har ogsĂ„ vĂŠrt president i Det europeiske Skiforbundet (2009–2012) og visepresident i Den Ăžsterrikske olympiske komitĂ©.