Sykkelsporten kan snu i spørsmålet om transkvinner – tema etter omstridt seier

Les hele artikkelen

Debatten om transkjønnede utøvere i kvinnekonkurranser er tilbake på agendaen i sykkelmiljøet. Et forbud kan komme, skriver The Telegraph.
Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) endret og strammet inn reglene for transkvinner så sent som i fjor. Siden har friidretten og svømmesporten nektet utøvere som gikk gjennom puberteten som mann, å konkurrere internasjonalt i et felt med kvinner.
Nå kan syklingen gå i samme retning. Torsdag bekreftet UCI at transkjønnede syklister igjen er oppe til diskusjon med utøvere og nasjonale forbund.
«Vi er enige om å ta debatten og gjøre en eventuell avgjørelse på neste styremøte i Glasgow i august», sto det i en uttalelse.
Det skal være delte meninger i UCI-hierarkiet om å innføre et forbud, erfarer The Telegraph.
Utviklingen skjer under en uke etter at amerikaneren Austin Killips (27) ble tidenes første transkjønnede rytter til å vinne en etappe og ritt sammenlagt på UCI-nivå på kvinnesiden. Seieren kom på siste dag av Tour of the Gila i New Mexico.
Etterpå takker hun konkurrentene og sykkelsporten for støtten.
– De viser at Twitter ikke er det virkelige livet, sa Killips.
Men etter rittet har kritikken hardnet til. USAs tredobbelte OL-sølvvinner Inga Thompson har anklaget UCI for «å ta livet av kvinnesykling».
(©NTB)