Sykkelproff sparket etter kattedrap

Les hele artikkelen

Syklisten Antonio Tiberi (21) har fått sparken fra Trek-Segafredo at han skjøt og drepte katten til turistministeren i San Marino med et luftgevær.
Det opplyser Trek-Segafredo i en pressemelding fredag ettermiddag. Episoden fikk mye oppmerksomhet da den ble kjent tidligere i år, og i slutten av februar ble Tiberi suspendert av laget.
«Trek-Segafredo og Antonio Tiberi har blitt enige om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning etter at rytterens handlinger under suspensjonen ikke oppfylte våre kriterier for å komme tilbake til laget», heter det i uttalelsen fredag.
Tiberi fortalte i retten at han kun ønsket å teste skytekapasiteten på sitt nyinnkjøpte luftgevær. Han skal først ha siktet på et veiskilt før katten dukket opp.
– Jeg hadde ingen intensjon om å drepe dyret, jeg trodde det ikke var dødelig, sa Tiberi foran en dommer, ifølge den italienske avisen Corriere della Sera.
– Jeg innrømmer at jeg siktet på den, og til min overraskelse traff jeg faktisk, la syklisten til.
Straffen for dyredrap i San Marino er 4000 euro i bot. Det tilsvarer snaut 44.000 kroner. I Italia kan et slikt lovbrudd straffes med to til fire år i fengsel.
Tiberi ble juniorverdensmester på tempo i 2019. I Trek-Segafredo var han lagkamerat med Markus Hoelgaard. Tiberi har de siste ukene vært koblet til en mulig overgang til flere andre topplag. (NTB/NRK)