Svitolina med saftig kritikk: – WTA er «ubrukelig»

Les hele artikkelen

Jelina Svitolina bruker solid kjeft på WTA-forbundet i tennis på grunn av det hun mener er manglende støtte til ukrainske utøvere etter den russiske invasjonen.
Svitolina er tilbake på tennisbanen igjen etter å ha vært ute en periode med fødselspermisjon. Hun føler at kvinnenes forbund ikke støtter opp om de ukrainske utøverne og bruker Lesia Tsurenko som et eksempel.
Tsurenko trakk seg fra Indian Wells-turneringen. Hun sier at hun gjorde det fordi hun fikk et panikkanfall etter en samtale hun hadde med WTA-sjefen Steve Simon, og der den russiske invasjonen var et tema.
– Vi er redde og føler oss utslitt. Det som skjedde med Lesia, er bare trist. Folk som ikke har opplevd det, kan ikke forestille seg hvordan det er å ikke ha noe hjem, hvordan det er å ikke føle seg trygg noe sted, hvordan det er å ha familie hjemme i Ukraina som blir utsatt for stadig bombing og hvordan det er å vite at ukrainske byer blir totalt ødelagt. Det gir oss en voldsom frykt og en enorm tomhet, sier Svitolina.
– WTA burde ha gjort mer. Mye mer. Og det gjelder på en rekke områder. Nå er det for sent. Det har vært sendt ut en rekke pressemeldinger og gitt mange intervjuer til absolutt ingen nytte, sier Svitolina. (NTB)