Sverige ydmyket på hjemmebane – EM-håpet nesten ute

Sverige har fått en svak start på EM-kvalifiseringen og på tirsdag ble det nok en nedtur. Hjemme mot Østerrike var det 0-0 til pause, men i andre omgang herjet bortelaget.
Michael Gregoritsch og Marko Arnautovic scoret to mål i løpet av tre minutter tidlig i omgangen og Arnautovic økte ledelsen til 3-0 på et straffespark midtveis i omgangen.
Etter Østerrikes tredje mål var det store mengder svenske tilskuere som dro fra arenaen.
Emil Holm reduserte på overtid, men det ble aldri spenning igjen og Østerrike vant 3-1.
Dermed er det svenske EM-håpet nesten over, selv med tre kamper igjen av gruppespillet. Sverige er nå syv poeng bak både Belgia og Østerrike og trenger dermed et lite mirakel om de skal bli blant de to beste som går videre til EM-sluttspillet.
Sverige har etter alle solemerker heller ingen mulighet til å komme til en playoff gjennom Nasjonsligaen.
Sist Sverige ikke var i et fotball-EM for herrer var i 1996.
Totalt 24 lag kvalifiserer seg til neste års fotball-EM.