Svensk pangåpning holdt ikke mot Canada – snudde 0-3 til 4-3

To tidlige mål så lenge ut til å gi svensk seier over Canada i kvartfinalen i ishockey-VM. Men en sluttspurt fra canadierne ga overtid og Tre Kronor-exit.
Sverige er ranket som nummer fem i verden og vant ishockey-VM i 2017 og 2018. I finske Tammerfors torsdag, ventet verdenstoer Canada, som vant VM de to årene før Sverige.
Kun to minutter ut i 1. periode sendte Carl Klingberg Tre Kronor i føringen. Seks minutter senere økte Willam Nylander til 2-0. I 2. periode var Canada det beste laget, men slet med å sette sjansene. Det utnyttet svenskene da Max Friberg sørget for 3-0.
Tidlig i siste periode reduserte Ryan Graves til 1-3, og minuttet før slutt gjorde Pierre-Luc Dubois og Mathew Barzal to raske mål som ga overtid. Der brukte Drake Batherson kun 43 sekunder på å sette 4-3, og med det ende svenskenes håp om VM-gull. (NTB)