Svensk langrennssensasjon tvang fram Vasaloppet-grep

Det svenske supertalentet Alvar Myhlback (17) sjokkerte med åttendeplass i årets Vasalopp. Sensasjonen har nå resultert i en varig endring i startreglene.
Det er Expressen som skriver at Det svenske skiforbundets regelverk har blitt endret som følge av Myhlbacks pangdebut i det tradisjonsrike langløpet fra Sälen til Mora.
Tidligere har ikke skiløpere kunnet delta i renn med over 50 kilometers lengde før det året de fyller 19 år. Det skapte utfordringer for Myhlback da han i vinter ville gå Vasaloppet etter å ha vist pangform i forkant. Rennet er ni mil langt.
Etter å ha søkt om dispensasjon fra regelverket fikk den daværende 16-årige svensken innvilget ønsket om å være med, og Myhlback svarte like godt med å bli nummer åtte.
Nå har det svenske skiforbundet besluttet at det i framtiden ikke skal ligge begrensninger på lengden løpere kan konkurrere over, forutsatt at de har en internasjonal startlisens.
– Denne regelen har eksistert veldig lenge, og det har ikke vært noen diskusjon om den tidligere, sier Ludvig Remb, konkurransekoordinator i det svenske skiforbundet, til Expressen.
Han bekrefter samtidig at Myhlback-episoden i vinter initierte debatten som nå har ledet til regelendringen. (NTB)

Les hele artikkelen