Svensk golfstjerne bryter omstridt samarbeid: – Var ikke forberedt på så mye hat

Les hele artikkelen

Kritikken har haglet rundt den svenske golfstjernen Anna Nordqvist (35) og hennes samarbeid et saudiarabisk oljeselskap. Nå har hun valgt å avslutte samarbeidet med selskapet og anser det som det eneste riktige.
Det er snart gått et år siden Nordqvist ble ambassadør for det statlige saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco på kvinnenes europatour i golf. I et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT snakker golfspilleren ut om samarbeidet og beslutningen om å avslutte det.
– Jeg har virkelig ikke følt meg bra av dette her, sier Nordqvist til TT.
Amnesty International ba Nordqvist stille seg en rekke spørsmål om hvordan hun som kvinne kunne være ambassadør for et saudisk selskap. Sportsspaltister i Sverige har kalt henne både naiv og tonedøv.
– Jeg var ikke helt forberedt på å få så utrolig mye hat og slemme kommentarer fra folk som ikke kjenner meg. Og at det har blitt stilt spørsmål rundt hva jeg står for og hvem jeg er som menneske, sier Nordqvist.
Kritikken mot 35-åringen har blant annet handlet om Saudi-Arabia mange brudd på menneskerettighetene.
– Det er klart at jeg selvfølgelig kan forstå mye av kritikken. Jeg støtter ikke regimet og alt som skjer i Saudi-Arabia, men da jeg gikk inn i denne rollen og dette prosjektet, var det med tanke på å hjelpe kvinnegolfen til å vokse, og jeg ønsket å være et forbilde for andre, sier Nordqvist.