Stødig Hovland i delt ledelse

Les hele artikkelen

Viktor Hovland fant ikke helt flyten på greenen i åpningsrunden på Tour Championship, den siste turneringen i sluttspillet på PGA-touren.
Før ukens turnering ble rankingen til de 30 kvalifiserte spillerne gjort om til slag under par. Etter forrige ukes seier startet Hovland som nummer to, åtte slag under par. Med det var han to slag bak Scottie Scheffler.
Hovland skaffet seg flere birdiesjanser tidlig, men måtte bokføre par på alle de første ni hullene. På hull 10 kom rundens første birdie, som ble fulgt opp av en ny birdie på hull 13.
Scheffler var tre slag under par for runden etter 10 hull og dermed 13 slag under par for turneringen. Men så fulgte han opp med to bogeyer og en trippelbogey på de neste fem hullene og mistet ledelsen.
Hovland gikk resten av runden på par og dermed ble det en runde på to slag under par, som gjør at han er ti slag under par for turneringen. Med deler han ledelsen i turneringen sammen med Collin Morikawa og Keegan Bradley, som gikk henholdsvis ni og syv slag under par for runden.
Vinneren av turneringen stikker av med 18 millioner amerikanske dollar, i overkant av 190 millioner norske kroner.