Stjerneduo tilbake for Norge før avgjørende kamper

Les hele artikkelen

Ada Stolsmo Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten måtte alle stå over Norges dobbeltoppgjør mot Frankrike i slutten av oktober.
I starten av desember skal gruppespillet i Nasjonsligaen avsluttes, med hjemmekamp mot Portugal 1. desember og bortekamp mot Østerrike 5. desember.
Landslagstrener Leif Gunnar Smerud tok ut troppen til de to kampene mandag, og der var Graham Hansen og Hegerberg tilbake igjen etter skade.
– Hvis en ser på det de leverer for klubb nå, så er Caroline i superform, og Ada er absolutt på vei tilbake. Det er to klassespillere, sier Smerud.
Reiten er ikke med i troppen, som hvor de to Brann-spillerne Marthine Østenstad og Justine Kvaleng Kielland begge er tatt ut og kan få sin første kamp for Norge.
– Reiten er i opptrening igjen etter en ankelskade, og er ikke klar enda. Denne samlingen kommer for fort, sier Smerud.
Selv om Norge nå ikke har mulighet til å gå videre til sluttspillet og dermed ha en mulighet til å komme til OL, er det svært viktige kamper for å unngå nedrykk.
– Jeg synes det ser bra ut inn mot de kampene her. Jeg er trygg på at vi skal få poengene vi trenger, sier Smerud.
Norge ligger for øyeblikket sist av de fire nasjonene i gruppa, men kan med seier i de to siste kampene ende som nummer to i gruppa og dermed holde seg på nivå A.
De har også muligheten til å holde seg på nivå A hvis de blir nummer tre i gruppa, men må i så fall ut i en nedrykkskvalifisering mot en gruppetoer fra nivå B.
Norge står med to poeng etter fire kamper så langt i gruppa.