Ståltro på norsk EM-bragd: – Mulig vi er dumme

– Vi er sultne og klare. Det er en siste sjanse, nå eller aldri, og gutta kjenner på en spenning, sier midtbanespiller Johan Hove til NRK dagen før skjebnekampen mot Italis.
For å gå videre må Norge vinne med minst to mål samtidig som Frankrike må slå Sveits i den andre kampen i gruppa.
Norge ligger sist i gruppa med null poeng, ett scoret mål og to tap etter de to første kampene.
Hove sier den norske troppen likevel er sterke i troen på at det blir seier mot Italia og EM-kvartfinale.
– Det er nok ikke mange rundt omkring som tror på oss, men inni gruppa har vi ståltro på at vi kommer til å ordne dette. Det er ikke noe vi bare sier. Det er mulig vi er dumme eller urealistiske, men vi har full tro på at, hvis vi holder nivået vi har hatt og legger på litt krydder i boksene, er det mulig å klare det, sier Hove.
U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud er spent før det hele avgjøres onsdag kveld.
– Vi er veldig glade for at vi har en ny mulighet og at det lever, så vi gleder oss, sier Smerud til NRK dagen før kamp.
Han skjønner at Italia er favoritter, men mener Norge kan overraske.
– Hvis du ser på tall, inngang, ranking, spillerverdier og alt mulig, er det ikke mye som tilsier at Norge skal gå videre. Men vi har fortsatt en sjanse, og selv om vi står her med null poeng, skulle prestasjonene våre tilsi noe annet. Vi tar med oss det vi har gjort bra i de to første kampene og alt kan skje i en enkeltkamp, sier Smerud.
Norges skjebnekamp mot Italia spilles onsdag kveld klokken 20.45. Kampen kan du se på NRK 2 eller høre direkte på NRK Sport på radio.

Les hele artikkelen