Stabæk vant første gang siden mai – knuste HamKam i nøkkelkamp

Stabæk har vært inne i en fæl periode de siste månedene. Lagets forrige seier før onsdagens kveldskamp hjemme mot HamKam var da de slo Vålerenga 2-1 på hjemmebane 29. mai.
Siden har de røket ut av cupen og kun tatt tre poeng på 14 kamper i Eliteserien. I løpet av den perioden forsvant også trener Lars Bohinen og ble erstattet av Bob Bradley.
Onsdag 4. oktober ble marerittrekken omsider brutt for Stabæk, som gjorde det med stil i det som til slutt ble en overlegen 5-2-seier.
Riktignok var det HamKam som startet best og kom seg til et par store sjanser tidlig i kampen, men etter hvert handlet det meste om Stabæk. Nikolas Walstad sendte hjemmelaget i ledelsen etter et kvarter og like før halvtimen var spilt headet Mushaga Bakenga inn 2-0.
John Olav Norheim reduserte kort tid før pause, men på overtid i den første omgangen ble HamKams Vegard Kongsro utvist etter en takling på Rasmus Eggen Vinge – hvor VAR grep inn etter at dommer Daniel Higraff først hadde gitt gult kort.
I den andre omgangen var det aldri tvil om hvilket lag som skulle vinne, med mål fra Bakenga, Nicolai Næss og Curtis Edwards i løpet av de første 20 minuttene.
Morten Bjørlo pyntet på resultatet på tampen for HamKam.
For Stabæk er seieren svært viktig i kampen for å unngå nedrykk. Fremdeles ligger de på 15. plass og nedrykksplass, men med de tre poengene har de bare ett poeng opp til Haugesund på kvalikplass og Sandefjord på sikker plass. HamKam ligger på 12. plass, fire poeng foran Stabæk.