Spanske fotballtopper i felles uttalelse: Ber president Rubiales avgå med umiddelbar virkning

Les hele artikkelen

Lederne for de regionale forbundene i spansk fotball ber fotballpresident Luis Rubiales gå av umiddelbart som følge av det omstridte VM-kysset.
Sent mandag kveld publiserte Det spanske fotballforbundet (RFEF) en felles uttalelse fra de regionale lederne i spansk fotball. Uttalelsen er utfallet av et varslet hastemøte i Rubiales-saken.
«Etter den siste tids hendelser og den uakseptable oppførselen som har alvorlig skadet spansk fotballs omdømme, ber presidentene om at Luis Rubiales umiddelbart annonserer sin avgang som president for RFEF», heter det der.
Videre oppfordres det til å gjennomføre det som omtales som en «en total og rask organisatorisk restrukturering av strategiske posisjoner i RFEF for å rydde plass for en ny ledelse».
Lderne i de regionale forbundene har også oppfordret den midlertidige fotballpresidenten Pedro Rocha til umiddelbart å trekke tilbake kommunikasjonen som er sendt Uefa og Fifa på vegne av forbundet mandag.
Det siste handler om at forbundsledelsen skal ha bedt Det europeiske fotballforbundet om å suspendere eget forbund som følge av brudd på reglene om politisk innblanding i fotballen.
En rekke spanske regjeringsmedlemmer har de siste dagene uttalt seg i Rubiales-saken og lagt press på forbundet. I Uefas regelverk heter det at politiske myndigheter ikke skal ha anledning til å påvirke beslutninger i idretten.
Fifa har på sin side suspendert Rubiales i 90 dager mens de etterforsker saken.
(NTB)