Spansk pÄtalemyndighet vil ha videre rettslige skritt mot Rubiales

Les hele artikkelen

PÄtalemyndigheten i Spania ber rettsvesenet gÄ videre med saken mot den suspenderte fotballpresidenten Luis Rubiales.
Det opplyser blant andre nyhetsbyrÄene AP og Reuters. PÄtalemyndigheten Þnsker ham straffeforfulgt for seksuelt overgrep og tvang.
Det som omhandler tvang, handler om at Rubiales anklages for Ä ha fÄtt Hermoso til Ä kommunisere at episoden skjedde med samtykke. Det skjedde i en offisiell uttalelse fra forbundet i etterkant av VM-kysset. Senere har spilleren avvist at hun hadde gitt sitt samtykke.
I henhold til en ny lov om seksuelle lovbrudd som ble vedtatt i fjor, kan Rubiales straffes med alt fra bĂžter til fengsel i opptil fire Ă„r dersom han blir dĂžmt.
PÄtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde Äpnet etterforskning mot Rubiales. Hermoso hadde fra det tidspunktet en frist pÄ 15 dager til Ä formalisere en anmeldelse mot Rubiales.
Tirsdag denne uken leverte Hermoso inn de nÞdvendige papirene. PÄtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet sÄ snart som mulig. Dette ble altsÄ gjort fredag.
Den delen av den spanske straffeloven som berĂžrer kriminalsaker som omhandler seksuelle overgrep og seksuell trakassering, forutsetter en klage fra offeret for at en rettsprosess skal kunne igangsettes.
Fotballpresident Rubiales har vÊrt i hardt vÊr etter at han kysset Hermoso pÄ munnen under premieseremonien etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen.
Hermoso har hevdet at hun ikke samtykket til kysset. Rubiales forfekter det motsatte.
Under vitneforklaringen til pÄtalemyndigheten uttalte Hermoso at hun og familien ble utsatt for press fra Rubiales og hans «profesjonelle fÞlge» om Ä si at hun «rettferdiggjorde og godkjente det som skjedde». Det fremkommer i fredagens uttalelse fra statsadvokaten.
Som et resultat av dette Þnsker pÄtalemyndigheten ogsÄ Ä straffeforfÞlge Rubiales for tvang, heter det i dokumentet. (NTB)