Spania videre etter ekstraomganger

I VMs første kvartfinale ble det en jevn og spennende affære mellom Spania og Nederland. Det spanske laget styrte mye av spillet og fikk en VAR-annullert scoring for offside i første omgang. I andre omgang var det Nederland som så ut til å få en glimrende sjanse til å ta ledelse da dommer Stéphanie Frappart pekte på straffemerket etter en drøy time.
Nederlands Lineth Beerensteyn gikk ned i boksen etter en liten dytt i ryggen, men etter en VAR-sjekk ble konklusjonen at kontakten var for liten og det ble ikke noen straffe.
Istedenfor var det Spania som fikk straffe etter 80 minutter. Og igjen var det VAR som grep inn i Spanias favør og gjorde Frappart oppmerksom på en hands fra Stefanie van der Gragt inne i 16-meteren.
Mariona sendte straffen i mål, via stolpen, og Spania var på vei mot en semifinale i VM. Men på overtid slo Nederland tilbake, etter en strålende avslutning fra Van der Gragt. 1-1 og ekstraomganger måtte dermed til.
Med ti minutter igjen hadde Beerensteyn en kjempemulighet for Nederland, men fra fem meter skjøt hun over. Istedenfor var det Spania som raskt kom fremover og Salma Celeste Paralluelo som avgjorde – igjen via stolpen og inn for Spania.
Spania møter vinneren av kampen mellom Japan og Sverige i semifinalen. I gruppespillet spilte Spania mot nettopp Japan, en kamp som Japan vant 4-0.
Det er første gang Spania er i en semifinale i kvinnenes fotball-VM. Før årets VM, var en åttedelsfinale fra VM i 2019 deres fremste resultat.