Solbu sjanseløs på 800 meter: – Jeg måtte prøve

Les hele artikkelen

Ole Jakob Høsteland Solbu klarte ikke å ta seg videre fra forsøket på 800 meter under friidretts-VM i Budapest tirsdag kveld.
Solbu løp i heat fire og klokket inn på tiden 1.51,66. Det holdt dessverre bare til en 8.-plass, noe som gjør at han allerede er slått ut av verdensmesterskapet.
– Prestasjonsmessig ikke så bra, men følelsesmessig var det veldig gøy Det største jeg har vært med på, sier Solbu til NRK.
Solbu åpnet knallhardt og løp seg raskt opp til ledelse. Ikke lenge etterpå sprakk han ordentlig og ble ikke bare tatt igjen: Han ble rett og slett distansert.
– Jeg måtte prøve å lede litt av løpet for å si at jeg har ledet VM. Det holdt en runde, men så holdt det ikke så mye mer, forklarer unggutten.
Det var de tre beste i hvert heat som gikk videre til semifinale, i tillegg til de tre med raskest kvalifiseringstid etter det igjen.
Solbus personlige rekord lyder på 1.45,75. Den satte han under Bislett Games i slutten av juni. Han tok også sitt første NM-gull på distansen to uker senere under norgesmesterskapet på Jessheim.
20-åringen er rangert som nummer 89 i verden på distansen. (NRK/NTB)