Solbakken om Gullballen: – Står mellom Messi, Mbappé og Haaland

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard ble begge nominert til Gullballen (Ballon d’Or) på herresiden tidligere denne uken.
Haaland har tidligere blitt nummer 11 og nummer 10 i den prestisjefylte kåringen og nå tror Solbakken på en langt bedre plassering for den norske stjernespissen.
– Jeg tenker det står mellom Messi, Mbappé og Erling. Men hvis du spør meg om hvem jeg tror vinner, så tror jeg Messi vinner på grunn av VM. Det blir alltid lagt vekt på i VM-år og der var Mbappé også. Det er nok de tre, sier han og fortsetter:
– Så har Erling både toppscorertitler og sprengt rekorder og alle årets spillertitler i England, pluss at han vant den gjeveste klubbturneringen. Så han stiller sterkt han også, sier Solbakken.
På kvinnesiden er Guro Reiten nominert til prisen. For både Ødegaard og Reiten er det første gang de er nominert til Gullballen.
Tirsdag er det Georgia som venter for Haaland, Ødegaard og resten av det norske herrelandslaget. Landslagets pressesjef, Morten Morisbak Skjønsberg bekrefter overfor NRK at tirsdagens kamp nå er utsolgt.

Les hele artikkelen