Sliter benken for Norge: – Ikke der jeg hører til

Osame Sahraoui er foreløpig avspist med tre minutter på banen så langt i U21-EM.
22-åringen hadde håpet på mer spilletid.
– Det er ikke der jeg føler jeg hører til. Men jeg prøver bare å gjøre det beste ut av det og bidra så mye jeg kan. Men det (benken) er ikke min beste posisjon, sier Sahraoui til NRK.
Den lille teknikeren avsluttet sesongen sterkt i Nederland og startet alle de ti siste seriekampene for Heerenveen.
– Jeg føler jeg har prestert på et høyt nivå lenge, men det er lite jeg får gjort noe med. Jeg må bare støtte gutta, sier Sahraoui.
U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud begrunner benkingen av Sahraoui slik:
– Det handler om konkurransesituasjonen, vi har veldig mange gode spillere i de rollene. Jeg kunne gjerne tenkt meg å spille med alle på en gang, det vil nok ikke fungere. Spørsmålet er hvem av spillerne som har levert som skal ut, det er ikke så lett å si, sier Smerud til NRK.
Han mener moralen i troppen er god, og at det er null sutring hos spillerne som har slitt benken foreløpig.
– Noe av det jeg er mest fornøyd med, er at spillerne har skjønt at det er hard kamp om plassene, og jeg kan bare ta ut 11. Jeg opplever ikke noe murring, men heller tvert imot et unikt samhold, mener Smerud.
NRK-ekspert Jonas Grønner forstår Smeruds valg om å ikke gi mer spilletid til Sahraoui foreløpig.
– Men han kunne vært en enda mer offensiv indreløper enn det Christos Zafeiris er, han kunne vært en løsning på det problemet, og i hvert fall hvis Norge jager scoringer mot Italia. Jeg synes vurderingene fra Smerud har vært fornuftige, men tror Zafeiris lever farlig fordi Norge må vinne med to mot Italia.
Kampen ser du på NRK onsdag kveld.

Les hele artikkelen