Skuffet Tuv Myhre klarte ikke VM-kravet: – Mye tunge tanker

Magnus Tuv Myhre (23) fikk det tøft på 5000 meter i Diamond League-stevnet i Lausanne og endte på en niendeplass på tiden 13.17.18. Dermed var han over ti sekunder bak VM-kravet.
– Han går med litt for tøft i starten i tetgruppa og burde vært mer disiplinert på 13.07-farten. De prøver litt for lenge å henge med favorittene, det blir en litt feil disponering, mente NRK-ekspert Vebjørn Rodal.
Selv var Tuv Myhre skuffet over å ikke klare VM-kravet.
– Det var ikke som på Bislett hvor det bare var å ligge bak, nå ble det veldig trekkspilleffekt. Da blir den farta altfor høy. Jeg følte på hver langside at man spurta. Det er helt på kanten av det jeg klarer, sa Tuv Myhre til NRK.
– Hva går gjennom hodet ditt når du ser det ikke går?
– Det er mye negative tanker når du skjønner at målet ikke er i nærheten. Det er mye tunge tanker, men man må bare prøve å skjerpe seg og fullføre på best mulig måte, forklarte 23-åringen.
Tuv Myhre la seg bak i feltet ut fra start og fant ryggen til sveitsiske Jonas Raess som jaktet nasjonal rekord på tiden 13.07, som også er VM-kravet.
Men når favorittene la harene bak seg og stormet fra lysharen, måtte Tuv Myhre slippe.
– Det er et ganske vilt opplegg på gang her, sa NRK-kommentator Jann Post om farten Berihu Aregawi satt opp.
Berihu Aregawi vant på tiden 12.40.45, ny årsbeste i verden i år. Joshua Cheptegei endte på andreplass og Hagos Gebrhiwet på tredjeplass.
Tuv Myhre imponerte stort da han ble nummer ti på distansen under Bislett Games tidligere i juni på tiden 13.09,44. Det var personlig rekord med ti sekunder og drøyt to sekunder bak VM-kravet på 13.07.

Les hele artikkelen