Sjakhtar Donetsk skal spille Mesterliga-kamper i Tyskland

Les hele artikkelen

Ukrainske Sjakhtar Donetsk skal spille sine kommende hjemmekamper i Mesterligaen i Hamburg i Tyskland. Det bekrefter klubbens markedssjef, Dmytro Kyrylenko, ifølge The Athletic.
– Vi er sikre på at kamper på Volksparkstadion vil holde det høyeste nivået, og vil samle både ukrainere som midlertidig bor i Tyskland og andre europeiske land og lokale fotballsupportere, sier han.
Forrige sesong spilte Sjakhtar sine Mesterliga-kamper i Warzawa i Polen. Årsaken er krigen som pågår i landet etter Russlands invasjon av Ukraina.
Sjakhtar vant forrige sesongs ukrainske Premier League og er dermed klare for gruppespillet i Mesterligaen. Forrige sesong endte de på 3. plass i sin Mesterliga-gruppe og ble deretter slått ut av Feyenoord i europaligaen.
Hamburgs stadion, Volksparkstadion, har en kapasitet på 57.000 tilskuere og er en av stadionene som benyttes når Tyskland arrangerer fotball-EM neste sommer.
– Vi er veldig glade for å kunne hjelpe Sjakhtar og er henrykt over at Hamburg vil være stedet for store, internasjonale kamper, sier styremedlem i HSV, Jonas Boldt.