Shiffrin var på vei mot gull – kjørte ut i tredje siste port

Les hele artikkelen

Mikaela Shiffrin var den store favoritten i den første øvelsen i alpin-VM. Amerikaneren vant superkombinasjonen i VM for to år siden og stilte som regjerende mester.
Hun lå også godt an etter å ha kjørt super-G innledningsvis. 96 hundredeler måtte hun hente inn på italienske Federica Brignone i den avsluttende slalåmen.
Der startet Brignone først og kom seg trygt ned i mål. Shiffrin kom som fjerde startende i slalåmdelen og leverte bra fra start.
På siste mellomtid var hun kun åtte hundredeler bak og var på full vei mot ledelse i mål. Men så gikk det galt for Shiffrin, som traff et lite slag, havnet i ubalanse og til slutt kjørte ut i tredje siste port.
– Det er jo en slik feil som er veldig sjelden å se fra Shiffrin. Hun hadde gullet i lomma. Hun trengte egentlig bare en «safe» passering ned, sa NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.
Shiffrin sier til NRK at hun slapp opp én port for tidlig.
– Det er uheldig og jeg er selvsagt skuffet, men jeg er samtidig ganske fornøyd med omgangen. Det var akkurat slik jeg ønsket å kjøre. Jeg tok risikoen, men det gikk ikke veien for meg.
Ingen andre klarte å utfordre Brignone og italieneren tok dermed sitt første VM-gull.
32-åringen vant til slutt suverent, 1,62 sekunder foran Wendy Holdener og 2,26 foran Ricarda Haaser.
Ragnhild Mowinckel var nummer to etter at utøverne hadde kjørt super-G, men stilte ikke i slalåm. Kajsa Vickhoff Lie kjørte ut i super-G.